Een buikwandcorrectie na de zwangerschap

Een zwangerschap en het moederschap is het mooiste wat een vrouw kan overkomen. Het wordt dan ook bijna als een taboe gezien om als vrouw te klagen over iets waar men ontevreden mee is als toedoen van de zwangerschap. Toch zijn er maar weinig vrouwen die met volle overtuiging kunnen zeggen dat zij hun lichaam na de zwangerschap nog net zo mooi vinden als voorheen.

Tijdens een zwangerschap neemt het lichaam namelijk fors in formaat toe en wanneer na de zwangerschap dit formaat plotseling weer drastisch afneemt is het zeer moeilijk om het oude figuur weer terug te krijgen. Vooral de buik zal tekenen van de zwangerschap overblijven houden. Voor sommige vrouwen is het effect van de zwangerschap erger te zien dan bij anderen. Het gevolg is vaak een hangende buik met veel loszittende huid. Als een vrouw hier veel last van ondervindt dan kan dit hersteld worden met een buikwandcorrectie. Een ingreep ui de plastische chirurgie.

Wanneer kiezen voor een buikwandcorrectie

Er zijn verschillende situaties wanneer een vrouw ervoor kan kiezen om een buikwandcorrectie te laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld wanneer iemand zeer veel afgevallen is. Een buikwandcorrectie na de zwangerschap komt echter ook vaak voor. Vrouwen die ontevreden zijn over hoe hun buik eruitziet na een zwangerschap kunnen een plastisch chirurg deze ingreep uit laten voeren. Er is ook zoiets als een mommy makeover, waarbij de buikwandcorrectie wordt gecombineerd met een borstlift of vergroting.

Deze arts zorgt er dan voor dat de huid van de buik weer strakgetrokken worden en de overtollige huid wordt verwijderd. Het resultaat is een buik die er weer strak en mooi uitziet. Overigens wordt wel aangeraden om de ingreep pas uit te laten voeren wanneer je zeker weet dat er niet nog een zwangerschap aan zit te komen.